Belanjawan : Umno main wayang, tak boleh dipercayai

Belanjawan : Umno main wayang, tak boleh dipercayai

Sebentar tadi, Belanjawan diperingkat Jawatankuasa Kementerian MITI Azmin hampir kalah dalam Undian.. 110 Udi Berbanding 104 Udi PH.. Hanya perbezaan 6 Undi…

Undi PH tiba tiba meningkat untuk kalahkan Azmin ini Datang dari mana..? Pertama Ia datang dari sokongan Blok Tun Mahathir.. Tun yang berumur 95 Tahun tu pun datang menolak Azmin..Hampir Semua MP Warisan hadir kecuali Presiden Mereka dan MP lain dari PKR dan DAP atas Sebab tertentu..

Nampak tak UMNO tak boleh Dipercayai ? Bayangkan Biarpun Kebencian besar majoriti MP UMNO kepada Azmin.. Depa berusaha datang untuk mempertahankan Kerajaan PN dan Kementerian Azmin..hat PAS tu jangan katalah… Apa yg depa Hina Sembur!^ dulu.. Depa pertahan juga.. Apa tangkal yg digunakan Azmin menundukkan MP UMNO dan PAS..

Apa yang Boleh Kita Berlajar dari Peristiwa ini ? Pentingnya PH bersatu dengan rakan Pembangkang yang lain..Biarpun banyak perkara kita tidak setuju dengan Mereka.. Tak Kira dari Blok Tun atau Warisan… Sebab Itu pentingnya Kerjasama dalam Pembangkang yang dipertahankan Amanah…

Apa yang kita Belajar Dari MP UMNO ? Biarpun Presiden depa..Najib cuba berusaha menyakinkan MP menolak Kerajaan PN..Mereka jauh takutkan Kerajaan PH yang dipimpin Ds Anwar dan DAP.. Soal Prinsip mereka buang ketepi. hatta MP PAS..Itu reality yang kita perlu fahami.. walhal depa boleh saja tidak hadir ke Parlimen atas apa apa alasan..Kalau ada usul nak luluskan GST pun Percayalah.. MP PAS akan sokong biarpun sebelum ini depa fatwakan haram..

Itu sebabnya sejak awal aku kata, Kita MP PH Kena bersatu.. Terima lah Reality yang kononnya kita boleh mendapatkan sokongan MP UMNO untuk bentuk Kerajaan..Itu tak mungkin Berlaku..Bagi Najib dan Zahid mereka terdesak untuk Bubarkan Parlimen..

Jika PH Dapat Bersatu dalam satu gabungan.. InsyaAllah Kerajaan PN akan tumbang biarpun tanpa perlu Sidang Parlimen dalam Belanjawan atau Keputusan Belah bahagi… Perkukuhkan Kembali kesatuan dalam PH dan bersama Tun Mahathir dan Warisan.. ketepikan ego masing2..Selamatkan Negara..

Ipohmali

Sumber :