Anak-anak 90-an mesti ingat program kuiz ‘di mana Joe Jambul’, ini keadaan terkini pengacara itu

Anak-anak 90-an mesti ingat program kuiz ‘di mana Joe Jambul’, ini keadaan terkini pengacara itu.

Sekit4r tahun 1990an, nama Norzizi Zulkifli cukup dek4t dalam kalangan pemin4t cilik. Telatah aktif dan sp0ntan yang dimiliki anak sulung kepada pelak0n veteran,

Datuk Zulkifli Zain dan Datin Normala Omar ketika mengacar4kan sebuah pr0gram kuiz kanak-kanak, ‘Di Mana Joe J4mbul’ meningg4lkan kes4n men.dalam kepada pen0nt0n.

Anak-anak 90-an mesti ingat program kuiz 'di mana Joe Jambul', ini keadaan terkini pengacara itu

Bahk4n sehingga ke hari ini masih ram4i yang mengen4linya sebag4i kakak Joe Jambul .

Pern4h mem.bintangi filem Syukur 21, Cicakman dan menbintangi pementasan teater Thr0ne of Th0rns, siswazah Sarjana Muda Seni Persemb4han Dengan Kepujian (Seni Layar) dari Universiti Tekn0l0gi Mara, UiTM ini nyata tid4k pernah puas dengan kejayaan yang tel4h ditempa.

Selain turut bertind4k sebagai pensyarah, isteri kepada Bayu Utomo Radjikin ini juga men.cipta satu lagi kejayaan buk4n hanya pada dirinya bahkan industri seni tanah air.

Norzizi Zulkifli menj4di bualan apabila kisah kejay4annya menam4tkan pengajian peringk4t Dokt0r Falsafah (PhD) dalam bidang Seni, Bahasa Inggeris dan Medi4 di University 0f Wollongong, Australia diketahui ram4i.

Lega apabila pengaji4n yang mengambil masa lebih dua tahun itu akhirnya tiba ke peng.hujung, beliau memu4t naik beberapa keping gamb4r di laman Insta.gramnya tentang perkara itu.

Meskipun pada mul4nya terp4ksa menempuh pelbagai kesukaran untuk melanjut.kan pengajian di sana n4mun berkat sok0ngan keluarga terutama suami tercinta, dia berjaya samp4i ke puncak impian.

Norzizi Zulkifli Berjaya Bergelar Doktor Falsafah (PHD) - XTRA

“Pr0ses PhD saya beliau (suami) tid4k pernah menghal4ng kalau saya berjam-jam di universiti, b4lik lewat malam menyiap.kan thesis. Tid4k pern4h menyuruh saya pulang awal, tid4k pernah bising apa jua. Sang4t sang4t memahami. Masa saya buat PhD saya ada 3 anak kecil iaitu 5, 3 dan 2 tahun.

Bayu menjaga anak-anak kecil kami, menguruskan rumah sepenuhnya meningg4lkan bisnes dan kerjayanya di Malaysia untuk bersama saya serta memud4hkan segala pr0ses pengajian saya.

Ibu kepada tiga 0rang anak ini sebenarnya cukup cemerlang dalam bidang seni yang diceburi. Sejak kecil, pelbagai pengiktiraf4n dimilikinya term4suk Anugerah Siswazah Terbaik Pr0gram, Anugerah Siswazah Terbaik Fakulti dan Anugerah Pingat Emas Yayasan Budiman UiTM pada tahun 2003.

Rezeki Allah! Dr Norzizi sedia gal4s tug4s baharu! Dilantik Ketua Pengajian Seni Persembahan UiTM!

Bertarung Siapkan Tesis Dengan 3 Anak Kecil, Pengorbanan DR NORZIZI ZULKIFLI Genggam PhD Suntik Inspirasi! - Nona

Bagi pensyarah dan juga pelak0n, Dr. Norzizi Zulkifli, pelantikannya sebagai Ketua Pengajian Seni Persembah4n di Kolej Pengajian Seni Kreatif di Universiti Teknologi Mara (UiTM) disambut penuh kesyukuran.

Anak kepada pelak0n veteran Datuk Zulkifli Zain dan Datin Normala Omar ini, berk0ngsi berita gembira itu dalam Insta.gramnya.

Menurut Zizi, dia bersyukur dan menyeru 0rang ramai mendoakan agar dirinya mampu menggal4s tanggung.jawab tersebut.

“Alhamdulillah. Rezeki Allah. Satu permulaan yang baru. Doakan saya m0ga mampu menggal4s apa jua tanggung.jawab yang diberikan. Tahniah buat semua rakan-rakan yang dilantik,” tulisnya ringkas.

Pemilihan Zizi dilih4t kena dan layak kerana dia bukan cal4ng-cal4ng dalam seni teater dan lak0nan. Artis seperti inilah yang harus dibangg4kan dan sem0ga Zizi dapat menyamp4ikan ilmu lak0nan kepada generasi muda.

BACA:

“Penerbit filem meletop juta-juta, kaya terkejut tapi kencing orang kampong”, individu dakwa penerbit ‘Mat Kilau’ hutang RM 150K?

Perarakan pemuda parti politik undang kegelisahan ramai, sekali Menteri Agama bersuara