Adakah anda masih M40 atau sudah B40? Ini panduan

Adakah anda masih M40 atau sudah B40? Ini panduan

M40 nak jatuh ke B40 terlalu mudah.

Suami isteri keja, campur tolak, income bersih 8k contohnya, sorang kena buang kerja memang jatuh kat B40.

Katakan kat level B4, dalam 4500. Pakai 2 biji kereta, satu Honda City, satu myvi, commitment 1500, tinggal 3k.

Stay kat kondo, ansurans bulanan 2k. Aikk, tinggal lagi 1k. Maintenance fee dalam 250, Unify sebab work from home, 150, bill electric dan air 200, handphone laki bini 2 orang 200, yuran tadika anak bongsu 200. Dah tinggal 0 dah.

Mana budget untuk beras dan makanan?

Since PKPD pulak ni, suami kerja swasta, majikan cakap potong gaji 20 percent. Alamak, tak boleh saya nak teruskan menulis lagi..

Rasa ngeri.

Nak mintak bantuan rasa malu, nanti orang cakap Berpura pura dan menipu sebab tengok stay kat kondo, ada Honda, ada Myvi. Nak jual time time ni, payah nak cari pembeli.

Last last camana ending? Bukan setakat M40, Top 20 yang level 11 pun boleh jadi B40.

Sumber :

BACA JUGA : Moratorium : Bank ambil kesempatan atas kesempitan rakyat