67% sokong Muhyiddin, hang buat kaji selidik kat walaun saja ka?, tanya netizen

67% sokong Muhyiddin, hang buat kaji selidik kat walaun saja ka?, tanya netizen

Kaji selidik kata mahiadin 67% rakyat sokong.

Aku kata depa buat kaji selidik kat walaun saja tu ..sebab tu keluar angka tu.,.

Ni tengok cg dll semua marah dah.,

Ada pegawai khas, ada penasihat itu ini, ada perunding dan konsultan begitu begini, ada pegawai sana sini. PA lima enam orang, akhirnya semua jadi sampah.

Mula lah ada kenyataan dan tindakan yang tak masuk akal. Buat itu tak kena, buat ini tak kena. Sudahnya kelaut dalam belaka. Habis jadi kambing hitam.

Orang marah bukan suka-suka. Makin jaga peraturan, makin diperleceh. Makin direndah-rendah. Itu saja. Point simple. Susah sangat nak hadam.

Di pejabat ni sampai ada rollcall dan spot check, isi log setiap hari, report setiap minggu, punyalah usaha menjaga. Di sekolah tu sampai duit guru sendiri keluarkan untuk cat lantai buat line. Minta sumbangan parents
lagi.

Punyalah usaha nak jaga. Tak berhenti berfikir untuk menjaganya.

Tak ada lagi ruang positif untuk berfikir. Positif sangat pun bahaya juga. Tiada mata lalat mata lebah dah. Hal SOP tak payah dok pusing lah. Aku dah muak.

Rata-rata komen Netizen : –

May be an image of 1 person and text that says "Siti Hadijah Kusin Bukan saja dah muak. Sudah penat yang amat. 1d Like Reply Yasmah Yakub Sangat struggle ni Dr.....da Dr.... sampai peringkat burnout kami kat sekolah i...sampainye hati ,tergamaknye mereka STRVGGLING 23h Like Reply Wan Rozilah Sangat sangat tepat tuan kita yang keje kat sekolah ni dah penat sangat sangat 23h Like Reply"

May be an image of text that says "Nor Hafiza Hassan Mentang2 guru ni takde kuasa, sedap je melenyek-lenyek warga pendidik ...kluster yg bersepah sebelum ni kenapa tak kompaun? Kena tang sekolah laju je nak kompaun bagai. Aka mana akal? 22h Like Reply View 1 previous reply... 15"

Sumber ;