10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa? Ia memerlukan timbunan kekuatan mentah untuk mengepung seluruh segmen stratosfera.

Itu bukan amaran ringan, sama ada; pencerobohan ruang udara terlarang atau zon Larangan Terbang itu sedia mengundang tindak balas maut.

Zon ini adalah cara untuk mengisytiharkan “sesuatu yang lebih besar daripada burung, atau lebih tiruan daripada seekor, akan dimasak dari langit.

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

” Lazimnya, amaran dikeluarkan kepada aeronaut yang menyinggung perasaan apabila berlaku pelanggaran awal sebelum pesawat pejuang bersenjata lengkap cuba mengiringi mereka keluar dari zon (atau ke dalam timbunan terbakar di atas tanah.)

Lapan sekatan berat ini telah diwujudkan kerana ia sama ada masalah.

keselamatan negara atau kepentingan ketenteraan. Jadi, demi keselamatan anda sendiri, kajilah lapan langit yang berbahaya ini.

Pilihan pertama yang jelas, Korea Utara adalah salah satu negara yang paling tidak menentu di seluruh planet ini.

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

Dengan senarai pelanggaran hak asasi manusia yang sentiasa berkembang, negara telah mencapai matlamatnya untuk diasingkan daripada faedah penekanan masyarakat moden terhadap etika.

Kerusi Pemimpin Tertinggi terkenal dengan pentadbiran yang melambai-lambaikan penumbuk mereka di dunia barat melalui pelancaran peluru berpandu “ujian” yang melulu ke lautan. Baru-baru ini pada 3 November 2022, peluru berpandu balistik antara benua memberi amaran kepada dunia apabila ia terbang tanpa bahaya melintasi Jepun. Atas sebab itu, Amerika Syarikat melarang penerbangan merentasi Korea Utara , memalukan bagi mana-mana perancang percutian Pyongyang.
.
Akibat daripada pelanggaran ruang udara adalah nyata, kerana insiden penembakan “Brothers to the Rescue” terbukti.

Cuba telah mewujudkan ruang udara terlarang untuk mana-mana pesawat tidak berjadual di atas tanah besar Cuba serta di perairan antarabangsa yang dipertikaikan, dan peraturan ini berlaku untuk tiga buah Cessna 337 pada tahun 1996.

Dikendalikan oleh sebuah organisasi yang menentang kerajaan Cuba, 2 daripada pesawat itu ditembak jatuh manakala seorang berjaya melarikan diri, yang mengakibatkan 4 kematian dan tiada yang terselamat.

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

Peristiwa itu menimbulkan kontroversi, tetapi Kementerian Luar Cuba menegaskan bahawa pesawat itu diberi amaran semasa percubaan mereka untuk menggugat kestabilan politik Cuba. Apapun, acara itu adalah peringatan kepada juruterbang supaya memandang serius kehadiran pesawat pejuang.

Pemandangan panorama Paris yang indah dari bumbung Triumphal Arch.

Kota Cahaya, Kota Cinta, tetapi bukan Kota Pelanggaran Ruang Udara. Pesawat awam dan tentera dilarang turun lebih rendah daripada ketinggian 6500 kaki kecuali apabila Kementerian Pertahanan atau Wilayah Polis Paris membenarkannya untuk keadaan khusus.

Walaupun secara teknikalnya 3km dari Paris, daerah perniagaan La Défense membawa peraturan yang sama selepas peristiwa 9/11.

Terutamanya, Wilayah Polis memberikan kebenaran apabila pengawasan udara atau ambulans udara diperlukan, serta untuk pengangkutan VIP. Perlu diberi perhatian bahawa syarikat penerbangan komersil terbang melintasi wilayah umum Paris, tetapi Paris sendiri (LFP 23) adalah zon yang dielakkan pada semua kos.

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

Sebuah negara yang tidak dapat ditembusi yang terletak di daratan yang diperkaya, Amerika Syarikat adalah kebangkitan terdekat Sparta purba yang telah disaksikan oleh kemodenan. Oleh itu, jantung politik Washington DC mesti dilindungi dalam apa jua keadaan.

Dengan kawasan keselamatan tinggi untuk dilindungi, seperti The Pentagon, The White House, dan Capitol, tidak hairanlah bahawa trafik udara diharamkan di sini.

Pada 2014, seorang juruterbang kraf kecil tersasar ke zon secara tidak sengaja dan diiringi oleh dua jet F-16 ke arah North Carolina . Namun, Capitol telah dipindahkan sebagai jaminan, membuktikan bahawa Amerika Syarikat adalah wilayah walaupun rakyatnya sendiri merayau di seluruh garisan.

Parthenon di Greece juga merupakan sebahagian daripada zon larangan terbang.

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

Sejarah tidak menyediakan salinan ‘sandaran’ monumennya yang paling indah, dan karya agung Yunani berusia 24 ratus tahun ini tidak terkecuali. Mana-mana trafik udara di bawah 5 ribu kaki akan menerima makian yang keras dan mungkin disoal siasat, walaupun ia mengalihkan laluan serta-merta.

Memandangkan nilai budaya dan ekonomi yang disediakan Parthenon, melalui perlambangan dan pelancongan, Greece mempunyai hak untuk menunjukkan giginya kepada tetamu yang tidak diingini.

Berbanding dengan keselamatan berteknologi tinggi Louvre, Parthenon duduk di tempat terbuka dan bukannya di dalam kubu bawah tanah, mempertaruhkan gerombolan patung dan arca yang terkandung di dalamnya. Walau bagaimanapun, dengan pihak berkuasa tempatan berjaga-jaga, Parthenon akan kekal tersedia untuk lalu lintas untuk beberapa generasi.

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

Satu langkah kontroversi, Disney World Florida dan Disneyland California berada di bawah perlindungan larangan penerbangan yang dikeluarkan secara langsung oleh FAA.

Tujuannya adalah disebabkan oleh “sebab keselamatan” yang tidak dinamakan yang berkemungkinan terikat secara langsung dengan kepadatan orang ramai.

Stadium persendirian dan awam lain juga mendapat manfaat secara tidak langsung daripada Sekatan Penerbangan Sementara, dan pihak lawan berpendapat bahawa hubungan politik memainkan peranan dalam mencapai ini untuk pengendali venue.

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

Walau apa pun, orang ramai boleh berasa tenang semasa mereka mengembara di premis yang diselenggara dengan teliti, mengetahui bahawa satu-satunya kenderaan terbang di udara adalah alat peraga Star Wars dan permaidani Aladdin. Mudah-mudahan, Dumbo tidak akan disiarkan semasa diiringi oleh pesawat perang dan kemudian dipenjarakan selama setahun, seperti yang dinyatakan dalam 49 Kod AS § 46307.

Sebelum penemuan revolusioner Wright Brother mengenai penerbangan buatan, United Kingdom mempertahankan bandar pantainya dengan kuasa tentera laut yang tidak dapat dipecahkan. Sememangnya, lokasi yang penting seperti Istana Buckingham menuntut keselamatan tambahan apabila pesawat melanggar semua peraturan peperangan tradisional.

Kediaman raja selama 3 ratus tahun ini telah diberikan zon larangan terbang untuk mengurangkan satu isu yang perlu dibimbangkan oleh pentadbir Empayar. Begitu juga, Istana Windsor telah diberikan zon larangan terbang selepas seorang lelaki dengan busur silang menghampiri istana pada akhir 2021.

Sama ada penceroboh ini merancang untuk berubah kepada taktik penerbangan abad ke-21 selepas dibebaskan atau tidak adalah tidak pasti. Dengan dinding bulat yang direka untuk membelokkan tembakan meriam, adalah menarik untuk melihat kubu lama mendapat manfaat daripada keselamatan moden.

Tempat berkumpulnya semua umat Islam, Mekah telah pun mengalami kekacauan yang melampau di tempat-tempat sucinya. Selama hampir 14 ratus tahun, Mekah telah mengalami pencerobohan dan penodaan, termasuk baru-baru ini pada tahun 1979.

10 tempat yang tidak boleh dilintas oleh kapal terbang tapi sebab apa?

Memandangkan kuasa sejarah dan agama yang diwakili oleh kawasan itu, larangan habis-habisan terhadap pesawat menjamin keselamatan jemaah haji yang telah melintasi bumi untuk mengamalkannya. iman.

Pengecualian dan kebenaran berlaku, seperti asrama Mekah 2006 runtuh, apabila sebuah bangunan runtuh dan membunuh 76 jemaah haji ini. Perkhidmatan kecemasan dibenarkan menggunakan helikopter untuk memberikan bantuan kepada orang awam, kebanyakannya adalah orang ramai yang lalu lalang di pasar berhampiran.

Masa dan tempat untuk segala-galanya, penerbangan merangkumi keupayaan untuk sama ada mengambil risiko atau menyelamatkan. Dalam peperangan tradisional, zon larangan terbang ialah pelaksanaan strategik dan sementara ruang udara terlarang, seperti zon yang sebelum ini ditegaskan ke atas Iraq dan Libya.

Pada masa ini, melaksanakan zon larangan terbang untuk perang Rusia-Ukraine adalah topik hangat dan tidak mungkin semata-mata kerana ia berpotensi mencetuskan konflik antara Rusia dan NATO. Lebih kekal, kerajaan menggunakan ruang udara terlarang untuk melindungi kepentingan negara, seperti lapan tapak kerajaan dan budaya yang disenaraikan di sini.

Dikuatkuasakan melalui pengiring atau pertahanan anti-pesawat, ruang udara yang dilarang bukanlah cadangan: Ia adalah alat pertahanan diri yang tidak berbelah bahagi.

BACA:

“Patutnya kalau ada tahfiz jadi sejuk hati, tapi ni asyik nak marah je”, rupanya ini kerja budak tahfiz lewat malam

Penerima zakat ini hantar ‘mesej’ minta hentikan bantuan kepadanya? Dah kenapa pula? Ini rupanya yang jadi